Våra program

Ekonomi

Inriktningar: Ekonomi, Juridik

På Ekonomiprogrammet erbjuder vi en varierad undervisning som ligger nära verkligheten. Eleverna förbereds för vidare studier på universitet och ett framtida yrkesliv som till exempel jurist, ekonom eller företagare.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Ekonomiprogrammet

Första året

Du får en bred förståelse för ämnet, du fokuserar på ekonomi och företagande samtidigt som du läser många förberedande kurser inför en högskoleutbildning. I kursen företagsekonomi får du pröva på olika delar inom ekonomi såsom entreprenörskap och marknadsföring.

Andra året

Du fördjupar dina kunskaper inom ekonomi i kurser som marknadsföring och entreprenörskap. Du kommer också att få möjligheten att driva UF-företag och tillämpa dina kunskaper inom ekonomi. Samtidigt fortsätter du att läsa universitetsförberedande kurser som samhällskunskap, matematik och engelska.

Sista året

Du läser kurser som psykologi och ledarskap eller affärsjuridik, rätten och samhället och psykologi 1 och 2, beroende på inriktning, för att göra dig förberedd inför både vidare studier och ett framtida yrkesliv. Dessutom har du möjligheten att själv påverka din utbildning genom individuella val och ditt gymnasiearbete. Dina val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan, ge dig möjlighet att specialisera dig inom särskilda delar av ekonomi/juridikområdet samt uppfylla kraven för att bli diplomerad gymnasieekonom. Du får också gå ut på praktik och pröva på olika yrken och knyta kontakter på arbetsmarknaden inför framtiden.

Samarbete med Karlstads universitet

Vi samarbetar med Handelshögskolan på Karlstad universitet för att du som elev redan på gymnasiet ska lära känna universitetet och bli väl förberedd för vidare studier. Detta innebär bland annat att du som elev kommer att få prova på ordinarie undervisning och föreläsningar på universitetet redan under gymnasiet!

Praktik

På Karlstad Fria Läroverk erbjuds alla elever på Ekonomiprogrammet, oavsett inriktning, möjligheten att göra praktik. Vi erbjuder detta för att vi är övertygade om att kombinationen av teori och praktik är det bästa sättet att lära sig saker på riktigt.

Diplomerad gymnasieekonom

Karlstad Fria Läroverk och Ekonomiprogrammet har från och med i våren 2013 blivit en diplomerad gymnasieskola. Detta innebär att du som läser ekonomiprogrammet hos oss har möjligheten att bli diplomerad gymnasieekonom vilket är en merit på din CV och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Du kan läsa mer om diplomerad gymnasieekonom på deras hemsida:

Gymnasieekonom.se»

Efter gymnasiet

Programmet ger behörighet till de flesta kurser och program på universitet och högskolor, som exempelvis:

  • Civilekonomprogrammet
  • Juristprogrammet
  • Fastighetsmäklarprogrammet

Vanliga yrken efter ekonomiska och juridiska studier är bland annat:

  • Marknadsförare
  • Advokat
  • Projektledare
  • Fastighetsmäklare
  • Revisor
  • Egenföretagare
  • Företagsledare

Lärare på Ekonomiprogrammet

Felicia Öberg

Lärare i Svenska, Svenska som andra språk

Fredrik Maschel

Lärare i matematik, idrott
Henrik Loob

Henrik Loob

Instruktör NIU ishockey
070-221 01 30

Jonas Holmgren

Lärare i samhällskunskap

Magdalena Gustavsson

Lärare i engelska och Tyska

Marcus Levin

Lärare i Psykologi, Sociologi

Rebecca Hultman

Lärare i Religion, Samhällskunskap, EK-ämnen
Thomas Wallhager

Thomas Wallhager

Lärare i EK-ämnen

Vidar Ericson

Lärare i Juridik, Historia, Kriminologi