Fria Natur

Naturvetenskap – Medicin och Hälsa

Inriktning: Naturvetenskap
Profil: Medicin och hälsa

Föreställ dig en skola där din passion för hälsa möter ditt intresse för vetenskap – Det är precis vad vårt program med profilen medicin och hälsa erbjuder! Denna treåriga utbildning tar dig på en djupdykning i vetenskapens fascinerande värld, där du utvecklar dina kunskaper, inklusive kring hur viktig hälsan är för ditt eget och samhällets välmående. Dessutom ger programmet dig en utmärkt grund för fortsatta studier på universitetsnivå inom hälsorelaterade yrken som läkare, veterinär, tandläkare, biomedicinsk analytiker eller sjuksköterska. Detta är den perfekta startpunkten för dig som drömmer om en framtid inom hälsans värld!

Intresseanmälan»Poängplan»

Väl förberedd för studier på högskola och universitet

Ta steget in i en värld av kunskap och möjligheter med vår utbildning! Under de tre åren hos oss kommer du att få en dynamisk blandning av traditionell undervisning och engagerande lektioner samtidigt som du tar dig an utmanande och kreativa uppgifter och projekt. Våra lärare är här för att ge dig den struktur och klarhet du behöver för att lyckas och anpassar undervisningen efter dina unika behov och intressen. Efter tre år på programmet kommer du att ha utvecklat djupgående ämneskunskaper och en effektiv studieteknik som förbereder dig för framtida akademiska utmaningar. Gör dig redo att vidga dina vyer och bygg en stark grund för dina framtida studier tillsammans med oss!

Årskurs 1

I årskurs 1 inleds vår Medicin & Hälsa-profil med fokus på att etablera en stabil grund inom naturvetenskapliga ämnen. Du möter utmaningar inom Idrott och hälsa, Matematik, Kemi samt Biologi. Första året syftar till att utveckla din förmåga att observera, resonera och förstå de grundläggande principerna hos kroppens biologiska och kemiska processer. Du har även möjlighet att välja ett idrottstillval som passar dina intressen och energinivå.

Årskurs 2

I årskurs 2 fördjupar vi oss i den vetenskapliga världen. Matematiken utmanar dig att tillämpa matematiska koncept på medicinska problem. Fysik och Kemi belyser de fysikaliska och kemiska aspekterna av kroppens funktioner. I kursen ”Anatomi & fysiologi – Rörelseapparaten” får du lära dig mer om hur kroppen faktiskt fungerar när du rör på dig, en inblick i hur vi kan förstå och vårda våra egna kroppar!

Årskurs 3

Under det avslutande året fördjupar du dina kunskaper och tillämpar dem inom Medicin & Hälsa. Matematik blir ett verktyg för att analysera och tolka medicinska data. Fysik och Biologi hjälper dig att förstå kroppens avancerade system. Bioteknik introducerar dig till den senaste teknologin inom medicinsk forskning och utveckling. Gymnasiearbetet ger dig möjlighet att självständigt utforska och applicera dina samlade kunskaper inom Medicin & Hälsa.

Genom vårt koncept studier och träning har vi länge arbetat med hälsorelaterade områden och frågor. Nu tar vi det arbetet ett steg längre genom profilen ”Medicin och hälsa”.

Lärare på Naturvetenskapsprogrammet

Anders Wall

Lärare i Matematik, Svenska som andra språk

Beweli Pello-Esso

Lärare i Programmering, Webbutveckling

Carina Ohlson

Lärare i Svenska

Daniel Friberg

Lärare i Fysik, Teknik, Instruktör innebandy

Erik Axelsson

Lärare i Engelska

Lisa Karlsson

Lärare i TE-ämnen, Matematik

Markus Åberg

Lärare i Historia, Samhällskunskap, SA-ämnen
Weronica Jansson Rådberg

Weronica Jansson Rådberg

Lärare i NA-ämnen