Fria Natur

Naturvetenskap – Medicin och Hälsa

Inriktning: Naturvetenskap
Profil: Medicin och hälsa

Nu inför vi profilen ”Medicin och hälsa” på vårt Natur-program. Förutom en bred naturvetenskaplig utbildning med högsta möjliga behörighet till vidare studier får du genom våra profilkurser en inblick i ämnena medicin och hälsa. Perfekt för dig som är intresserad av att bli läkare, tandläkare, biomedicinsk analytiker eller veterinär.

Intresseanmälan»Nuvarande poängplan»

Genom vårt koncept studier och träning har vi länge arbetat med hälsorelaterade områden och frågor. Nu tar vi det arbetet ett steg längre genom profilen ”Medicin och hälsa”.

Väl förberedd för studier på högskola och universitet

Genom alla tre årskurserna kommer förberedelserna för vidare studier löpa som en röd tråd. Detta innebär att vi blandar traditionell undervisning och intressanta lektioner med allt mer utmanande och avancerade uppgifter och projekt. Lärarens roll är att erbjuda struktur och tydlighet, men samtidigt coacha och utmana utefter varje elevs behov och intressen. Efter tre år har du därmed tillägnat dig både ämneskunskaper och en studieteknik som gör dig väl förberedd för vidare studier.

 

En modern utbildning förankrad i historien

För att kunna tillämpa teori och befästa kunskaper är det viktigt att teorin sätts i ett sammanhang, allt ifrån den vetenskapliga utvecklingens historiska bakgrund till förståelse för modern teknik och den senaste aktuella forskningen. Ett brett perspektiv ger fler värdefulla resonemang och fördjupade diskussioner i klassrummet.

Aktiv matematikutveckling

Vi arbetar aktivt med att utveckla matematikämnet så att undervisningen blir mer verklighetsnära och relevant för eleverna. Detta gör vi bland annat genom att introducera olika digitala verktyg samt programmering för att lösa problem.

Fantastiska gymnasiearbeten

Beviset på de kunskaper och förmågor som gymnasieelever tillgodogör sig och utvecklar under gymnasietiden finns i det avslutande gymnasiearbetet som alla elever genomför. På vårt Naturvetenskapsprogram startar den processen redan i årskurs ett och är en levande och ständigt pågående process under hela utbildningen.

Lärare på Naturvetenskapsprogrammet

Adam Hultén

Lärare i Idrott och hälsa, BF-ämnen, Instruktör Padel

Anders Wall

Lärare i Matematik, Svenska som andra språk

Beweli Pello-Esso

Lärare i Programmering och Webbutveckling

Carina Ohlson

Lärare i svenska
Daniel Friberg

Daniel Friberg

Lärare i Fysik, Teknik, Instruktör innebandy
Emma Lindow

Emma Lindow

Lärare i matematik

Erik Axelsson

Lärare i engelska

Lisa Karlsson

Lärare i TE-ämnen, matematik
073-838 64 54

Markus Åberg

Lärare i Historia, Samhällskunskap, Religion
Weronica Jansson Rådberg

Weronica Jansson Rådberg

Lärare i NA- och TE-ämnen