Våra program

Teknik

Inriktningar: Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vanliga högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det som vi lärt oss.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Teknikprogrammet

Första året

Du får en bred förståelse för programmet och upptäcka IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning.

Andra året

Ger dig möjligheter att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde, det är också nu du väljer inriktning. Fokus ligger här på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom teknikinriktningen.

Tredje året

Du läser fördjupningskurser inom till exempel Programmering och Webbutveckling; eller fördjupande inom matematik beroende på inriktning. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Du är med och formar framtidens teknik

Vi på Karlstad Fria Läroverk har länge drivit Teknikprogrammet. Du som går Teknikprogrammet är viktig, för oavsett hur framtidens teknik ser ut så kommer just du att vara med om att utveckla och underhålla den.

Efter gymnasiet

Du har under din gymnasieutbildning på Teknikprogrammet fått en bra grund för vidare studier. Efter gymnasiet har du stor valfrihet och kan studera vidare på högskolor och universitet runt om i landet. Du kan få behörighet till samtliga civilingenjörsprogram. Teknikprogrammet med eftergymnasiala studier på universitet eller högskola leder till yrken som:

  • Civilingenjör
  • Systemutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Spelutvecklare

Lärare på Teknikprogrammet

Adam Hultén

Lärare i Idrott och hälsa, BF-ämnen, Instruktör Padel

Anders Wall

Lärare i Matematik, Svenska som andra språk

Beweli Pello-Esso

Lärare i Programmering och Webbutveckling

Carina Ohlson

Lärare i svenska
Daniel Friberg

Daniel Friberg

Lärare i Fysik, Teknik, Instruktör innebandy
Emma Lindow

Emma Lindow

Lärare i matematik

Erik Axelsson

Lärare i engelska

Lisa Karlsson

Lärare i TE-ämnen, matematik
073-838 64 54

Markus Åberg

Lärare i Historia, Samhällskunskap, Religion
Weronica Jansson Rådberg

Weronica Jansson Rådberg

Lärare i NA- och TE-ämnen