Fria skördade vinster på årets UF-mässa

pressrelease

2019-02-21, 08:00

På årets UF-mässa samlades omkring 700 värmlandselever för att representera sina 250 olika UF-företag. Karlstad Fria Läroverk tog hem flera storvinster och nu står Sverige-finalen på tur.

Ella Johansson och Johanna Brink (bild till vänster) studerar på Frias Ekonomiprogram och vann det prestigefulla priset ”Årets UF-företag”, något som ger dem en plats i den kommande SM-finalen. Tjejerna kom även tvåa i kategorin ”Årets tjänst”. Deras företag, Quality Coffee UF, säljer kaffe med en affärsmodell som går ut på att idrottslag och skolklasser tjänar pengar genom att sälja kaffe. UF-företaget har avtal med Löfbergs Lila som står för tre olika kaffesorter som är unika för samarbetet. Tjejernas mål är att ombilda UF-företaget till ett riktigt företag och redan nu är flera investerare intresserade av att köpa in sig i företaget.

Några andra som ska på SM-finalen och som vill ta nästa steg med sitt UF-företag, är Albin Samuelsson och Vanessa Eklung. Albin läser Ekonomiprogrammet på Fria och vann ”Årets tjänst”, ”Årets innovation” och kom trea i kategorin ”Årets företag”, tillsammans med Vanessa från Tingvallagymnasiet (bild i mitten). Tillsammans driver de Fast Park UF vars affärsidé är en parkerings-app via vilken privatpersoner kan hyra ut sina p-platser under tider de inte använder dem. Appen lanseras på appstore i mars och eleverna fick under mässan beröm för att idén är skalbar och att den därmed snabbt skulle kunna spridas över Sverige och internationella marknader.

Avslutningsvis kom Frias elever Elin Eriksson och Evelina Andersson (bild till höger) på en fin andraplats med sitt företag Tray Design UF i kategorin ”Årets Affärsplan”.