Vårt koncept

En dag på Fria

På Karlstad Fria Läroverk har vi ett genomarbetat upplägg på våra skoldagar – allt för att du ska få maximalt ut av dina gymnasiestudier!

Förmiddag

Flera av våra elever börjar förmiddagen med någon form av träning. De som läser idrottsspecialisering tränar tillsammans med instruktör inom sin specifika idrott. Många inleder också sin förmiddag med att äta frukost på skolan.

 

Lunch

God, näringsrik, närproducerad och säsongsbetonad. Dessa fyra nyckelord sätter tonen för vår restaurangverksamhet, Kitchen by Watma. Varje dag erbjuds våra elever god mat i vår mysiga skolrestaurang så lunchen blir en viktig och trevlig paus där elever får fylla på med näringsrik och aptitlig mat, för att orka hela dagen.

Läs mer om vårt matkoncept»

Eftermiddag

Eftermiddagarna består ofta av ett eller flera lektionspass. Våra sammanhållna lektionspass innebär att en och samma lektion kan innehålla föreläsning, grupparbete, diskussion och praktiska övningar. Du får mycket tid med din lärare vilket innebär att det alltid finns hjälp att få för att komma vidare. Under eftermiddagen brukar flera av våra elever välja att köpa ett mellanmål på skolan.

 

Intresseanmälan

Vill du börja på Karlstad Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»