Vårt koncept

Träning – för välmående och bättre studiefokus

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

Vi erbjuder två valmöjligheter:

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200p). Vi erbjuder följande träningstillval:
Fys och hälsa | Fotboll | Ishockey | Innebandy 

NIU

För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p). Vi erbjuder följande: Innebandy |  Ishockey (endast killar)

Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.

Fys och hälsa

Träningstillval

Träningstillvalet ”Fys och hälsa” passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare. Våra instruktörer hjälper dig att lägga upp ett träningsprogram utifrån dina förutsättningar och mål med utrymme för både styrke-, konditions- och gruppträning samt återhämtning. Du får också en teoretisk grundutbildning kring kroppen och träning.

Alternativt upplägg: Fys och hälsa – individuell idrott
Elitsatsar du på en individuell idrott? Hos oss har du möjlighet att utöva din idrott på dagtid. Du tränar ett pass i veckan i skolans regi och är friställd ett pass i veckan för träning i din idrott. Träningen följs upp tillsammans med din instruktör.

Fotboll

Träningstillval 

På vår fotbollsutbildning utvecklar vi dig som individ tekniskt och taktiskt. Träningen bedrivs både utomhus och inomhus i Våxnäs fotbollshallar.

Innebandy

Träningstillval och NIU

Vår innebandyutbildning genomförs i Karlstad Innebandyarena och vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Karlstad med omnejd.

Både vår NIU-utbildning och vårt träningstillval bedrivs i samarbete med Svensk Innebandy och Värmlands innebandyförbund.

Ishockey

Träningstillval och NIU

Vår ishockeyutbildning bedrivs i Löfbergs Arena och på Kobbs Arena. I vår NIU utbildning samarbetar vi med Färjestad BK medan elever som läser ishockey som ett träningstillval spelar i sin egen förening.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Psst…

Visste du att?

”Fys och hälsa” är skolans överlägset största träningstillval med runt 200 elever. I årskurs 1 har just nu 96 % av eleverna något träningstillval.