Vårt koncept

Din träning

Träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Den som regelbundet tränar och utmanar sin kropp förbättrar både sin hälsa och inlärningsförmåga. Utgångspunkten hos Karlstad Fria Läroverk är därför att träning ska vara en naturlig del i skolans vardag.

Vi erbjuder tre valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande träningstillval:
Fys och hälsa | Fotboll | Ishockey | Innebandy | E-sport 

NIU

För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p). Vi erbjuder följande: Innebandy |  Ishockey (endast killar)

Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.

Fys och hälsa

Träningstillval

Fys och hälsa är träningstillvalet som passar alla! Oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som idrottare så är Fys och hälsa något för dig.

Fotboll

Träningstillval 

Träningen på skolan är individuellt anpassad för att utveckla just dig och dina utvecklingsområden. Vi lägger stor vikt på teknik och positionsanpassad träning. Träningen bedrivs både utomhus och i inomhushall på Våxnäs idrottsplats.

Innebandy

Träningstillval och NIU

Träningen på vårt träningstillval bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. Karlstad Fria Läroverk är utvald till certifierat NIU (Nationellt Godkänd Idrottsutbildning) i Innebandy. Detta innebär att vi erbjuder en kvalitetssäkrad utbildning som ger dig möjligheter att utvecklas till elitspelare.

All träning genomförs i Karlstad Innebandyarena.

Ishockey

Träningstillval och NIU

Vi erbjuder hockey som ett träningstillval för både tjejer och killar i ishockey. Träningen bedrivs i Löfbergs Arena, Kobbs Arena och på Actics gym och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga.

I samarbete med Färjestads BK erbjuder vi nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för killar i ishockey. Träningen bedrivs på Löfbergs Arena.

E-sport

Träningstillval

Gillar du E-sport och vill kombinera det intresset med en utbildning inom IT av hög kvalitet? Då har du kommit rätt.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Träning handlar om:

• Pulshöjande träning på olika nivåer
• Specifik träning inom ramen för träningstillvalet
• Bevisade effekter på hjärnan och hälsan
• Alla får hjälp att hitta en passande träningsform
• Lunch med bra näringsinnehåll och variation. Under vårt koncept ”Mitt Käk” får eleverna välja mellan 6 olika alternativ varje dag och alla beställningar görs via en app
• Öppna föreläsningar kring sömn, stresshantering och liknande
• Kunniga träningsinstruktörer som inspirerar

Psst…

Visste du att?

”Fys och hälsa” är skolans överlägset största träningstillval med runt 200 elever. I årskurs 1 har just nu 96 % av eleverna något träningstillval.