Hög examensgrad vid Karlstad Fria Läroverk

news

2022-12-12, 07:30

Karlstad Fria Läroverk har en högre andel elever som klarar gymnasieexamen än såväl Karlstads kommun om helhet som riket i stort. Det visar ny statistik från Skolverket.

Nyligen släppte Skolverket den officiella statistiken för betyg och studieresultat hos avgångselever 2022. Statistiken visar att Karlstad Fria Läroverk presterar bättre än Karlstads kommun som helhet och riket gällande andel gymnasieexamen hos avgångseleverna.

96,5% av avgångseleverna vid Karlstad Fria Läroverk gick ut med en godkänd examen, att jämföra med 92,4 % i kommunen som helhet och 91 % i riket. Tittar man specifikt på yrkesprogrammen så gick 100 % av eleverna vid Karlstad Fria Läroverk ut med en godkänd examen 2022. I kommunen som helhet var den siffran 93,2 % och i riket 89,6 %.

– Resultaten gör mig extra glad eftersom jag vet hur mycket hårt arbete det ligger bakom, både från våra elever och vår personal. Vi är stolta men inte nöjda, målet är att alla våra elever ska klara sin examen varje år säger rektor Viktoria Johannesson

Karlstad Fria Läroverk har ca 600 elever och erbjuder programmen Samhällsvetenskap, Ekonomi, Naturvetenskap, Teknik, El- och energi och Barn- och fritid. Skolan ligger på Orrholmen i Karlstad och arbetar utifrån konceptet ”ambitiösa studier och träning”.

Presskontakt

Relaterat material