Karlstad Fria Läroverk startar samarbete med WAP kring padel som nytt träningstillval

news

2021-12-03, 14:23

Karlstad Fria Läroverk kommer från hösten 2022 att erbjuda elever i årskurs 1 möjligheten att träna padel på skoltid. Satsningen innebär en breddning av träningstillvalen och är en del av skolans arbete med att utveckla konceptet studier och träning. Nu står det klart att samarbetspartnern blir WAP, We Are Padel.

– Intresset för padel bland våra elever är väldigt stort. Vi gick tidigare under hösten ut med nyheten om padel som träningstillval och vi kan nu med glädje informera om att det blir WAP som blir vår samarbetspartner. Vi har stort förtroende för WAP, den moderna anläggningen på Lamberget och dess trevliga personal. Skolan kommer anställa en lärare/instruktör som är med våra elever de tider de har träningstillval. Det känns jätteroligt att vi hänger med i vad som kanske är den största idrottstrenden i Sverige just nu, säger Viktoria Johannesson, rektor på Karlstad Fria Läroverk.

WAP Karlstad erbjuder padelspel inomhus på totalt 17 dubbelbanor samt 4 singelbanor fördelat på 2 center, Lamberget/Bergvik, men även utomhusspel på 4 banor på WAP Sommaro. Förutom seriespel för både herr och dam arrangeras även andra tävlingar och aktiviteter i anläggningarna. Greger Artursson, hallansvarig på WAP Karlstad Lamberget, säger följande:

– Vi är supernöjda över det samarbete vi precis påbörjat tillsammans med Karlstad Fria Läroverk och vi hoppas på ett långsiktigt och givande samarbete.

Karlstad Fria Läroverk erbjuder sina gymnasieelever att träna på skoltid vilket de kan göra på olika nivåer. Det skolan kallar för ”Träningstillval” riktar sig till de elever som vill kombinera sina studier med träning på egen nivå. Eleverna tränar två pass i veckan som alla ryms under deras så kallade Individuella val. Sedan tidigare erbjuder Karlstad Fria Läroverk fys och hälsa, fotboll, ishockey, innebandy och e-sport som träningstillval.

Antalet platser till padel kommer vara begränsade och urval sker på betyg.

Fysisk aktivitet och träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Med regelbunden träning i vardagen förbättras såväl välmående, som hälsa och inlärningsförmåga.

Presskontakt

Relaterat material