Markus Åberg är årets lärare i Värmland!

news

2022-10-14, 08:00

Karlstad Fria Läroverks lärare Markus Åberg har utsetts till årets lärare i Värmland, ett pris han mottog på Lärargalan i Stockholm. Markus har arbetat sex år i skolvärden och som gymnasielärare de tre senaste åren.

– Jag tänkte först att det måste vara nåt fel, det här kan inte vara till mig. Jag tog min lärarexamen i år. Det känns som att det var alldeles nyss, säger Marcus.

Pristagarna vid galan väljs utifrån elevers nomineringar.

– När jag såg mitt namn i alla motiveringar, som verkligen var jättefina, kände jag mig ödmjuk och glad. Det känns fint att man gör skillnad och att de märker av det. Det är mer än bara ett jobb, jag påverkar faktiskt andra människors liv och vardag.

Varför eleverna har ett så gott öga till Marcus vet han inte riktigt.

– Det är svårt att svara på, men jag anser att det är viktigt att ha en god relation med eleverna, och jag har också en väldigt stor passion för mina ämnen.

Markus undervisar i ämnena historia, samhällskunskap och kriminologi.

Presskontakt

Carl-Ola Petersson

Relaterat material