Våra program

Teknik

Inriktningar: Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vanliga högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det som vi lärt oss.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Teknikprogrammet

Första året

Du får en bred förståelse för programmet och upptäcka IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning.

Andra året

Ger dig möjligheter att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde, det är också nu du väljer inriktning. Fokus ligger här på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom teknikinriktningen/mjukvaruutvecklingen.

Tredje året

Du läser fördjupningskurser inom till exempel Programmering, Gränssnittsdesign, Design eller Webbutveckling; eller teknikområdet och fördjupande inom matematik beroende på inriktning. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Du är med och formar framtidens teknik

Vi på Karlstad Fria Läroverk har länge drivit Teknikprogrammet och vi har kommit långt i vår specialisering mot programmering, webb och IT.  Du som går Teknikprogrammet är viktig, för oavsett hur framtidens teknik ser ut så kommer just du att vara med om att utveckla och underhålla den.

Samarbeten

Karlstad Fria Läroverks Teknikprogram samarbetar med olika webbföretag och Karlstads universitet. Vår kemi- och fysikundervisning sker i helt nya labbsalar i vårt eget Science Center. Vi erbjuder alla våra elever möjligheten att göra praktik.

Efter gymnasiet

Du har under din gymnasieutbildning på Teknikprogrammet fått en bra grund för vidare studier. Efter gymnasiet har du stor valfrihet och kan studera vidare på högskolor och universitet runt om i landet. Du får även behörighet till samtliga civilingenjörsprogram. Teknikprogrammet med eftergymnasiala studier på universitet eller högskola leder till yrken som:

  • Civilingenjör
  • Systemutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Spelutvecklare

Lärare på Teknikprogrammet

Agnes Sjöstedt

Agnes Sjöstedt

Lärare i matematik

Beweli Pello-Esso

Lärare i Programmering och Webbutveckling

Carina Ohlson

Lärare i svenska

Daniel Friberg

Arbetslagsledare, Lärare i fysik och teknik, Instruktör innebandy
Daniel Tornberg

Daniel Tornberg

Lärare i ledarskap och organisation, psykologi
Emma Lindow

Emma Lindow

Lärare i matematik (föräldraledig)

Erik Axelsson

Lärare i engelska
Lisa Karlsson

Lisa Karlsson

Lärare i TE-ämnen, matematik
073-838 64 54
Mathias Konradsson

Mathias Konradsson

Instruktör Fys och Hälsa

Siv Jonsson

Lärare i matematik

Weronica Jansson Rådberg

Lärare i NA- och TE-ämnen