Fria Teknik

Teknik – Teknisk konstruktion

Inriktning: Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap
Profil: Teknisk konstruktion

Från i höst inför vi profilen ”Teknisk konstruktion” på vårt Teknikprogram. Inom profilen kommer du att få arbeta med ett profilerat projekt under alla tre år. Från skisser, till 3D-ritningar, sponsorjakt och design, konstruktion och faktiskt tävling!
Är du intresserad av ett ingenjörsyrke eller ett jobb som konstruktör eller industridesigner i framtiden? Då är det här profilen för dig!

Intresseanmälan»Nuvarande poängplan»

Nu inför vi profilen ”Teknisk konstruktion” på våra Teknikprogram. Är du intresserad yrken som ingenjör, konstruktör eller designer? Då kommer du att få en inblick i dessa yrken redan på gymnasiet. Inom profilen ”Teknisk konstruktion” kommer du få möjlighet att arbeta med ett stort projekt under alla tre år, från skiss, till 3D-ritning i CAD, design, konstruktion och slutligen produktion.

Dina tre år på Teknikprogrammet

Första året

Du får en bred förståelse för programmet och upptäcka IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning.

Andra året

Ger dig möjligheter att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde, det är också nu du väljer inriktning. Fokus ligger här på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom teknikinriktningen.

Tredje året

Du läser fördjupningskurser inom till exempel Programmering och Webbutveckling; eller fördjupande inom matematik beroende på inriktning. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Du är med och formar framtidens teknik

Vi på Karlstad Fria Läroverk har länge drivit Teknikprogrammet. Du som går Teknikprogrammet är viktig, för oavsett hur framtidens teknik ser ut så kommer just du att vara med om att utveckla och underhålla den.

Efter gymnasiet

Du har under din gymnasieutbildning på Teknikprogrammet fått en bra grund för vidare studier. Efter gymnasiet har du stor valfrihet och kan studera vidare på högskolor och universitet runt om i landet. Du kan få behörighet till samtliga civilingenjörsprogram. Teknikprogrammet med eftergymnasiala studier på universitet eller högskola leder till yrken som:

  • Civilingenjör
  • Systemutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Spelutvecklare

Lärare på Teknikprogrammet

Adam Hultén

Lärare i Idrott och hälsa, BF-ämnen, Instruktör Padel

Anders Wall

Lärare i Matematik, Svenska som andra språk

Beweli Pello-Esso

Lärare i Programmering och Webbutveckling

Carina Ohlson

Lärare i svenska
Daniel Friberg

Daniel Friberg

Lärare i Fysik, Teknik, Instruktör innebandy
Emma Lindow

Emma Lindow

Lärare i matematik

Erik Axelsson

Lärare i engelska

Lisa Karlsson

Lärare i TE-ämnen, matematik
073-838 64 54

Markus Åberg

Lärare i Historia, Samhällskunskap, Religion
Weronica Jansson Rådberg

Weronica Jansson Rådberg

Lärare i NA- och TE-ämnen