Superhjältestipendiet tilldelades Fria-elever

pressrelease

2019-03-19, 08:00

Ella Johansson och Johanna Brink som tidigare vunnit ”Årets UF-företag” har nu även tilldelats Superhjältestipendiet på 250 000 kronor. Stipendiet delades ut på galan ”100° Karlstad”, ett årligt evenemang för det värmländska näringslivet.

Det nyinstiftade stipendiet tilldelas med start i år, en UF-företagare, ett UF-företag eller en UF-alumn upp till 25 år, som med hjälp av det ska kunna ta steget från affärsidé till företag. I år var det Ella Johansson och Johanna Brink som fick ta emot stipendiet för sitt UF-företag Quality Coffee UF, genom vilket de säljer kaffe via idrottsföreningar och skolklasser som vill tjäna pengar.

– Än så länge vet vi att vi kommer använda 50 000 kronor till att göra om företaget till ett aktiebolag. Vårt mål är att bredda företaget och sälja över hela Värmland och så småningom Sverige, säger Johanna Brink.

Ella Johansson och Johanna Brink läser båda på Karlstad Fria Läroverks Ekonomiprogram och har startat sitt företag via kursen inom Ung Företagsamhet som skolan erbjuder.

– Vi är väldigt stolta över våra elever som årligen presenterar fina affärsidéer. Det är viktigt för oss på Fria att eleverna som en del av sina ambitiösa studier, har möjlighet att satsa på företagande, säger Jan Ohlsson, rektor på skolan.